NVVC CLUBWANDELING_PICKNICK OP DE OLTA EN RONDOM STAPPEN IN WIJZERZIN

  

NVVC_PICKNICK OP DE OLTA en rondom de Sierra de Oltá-ruta circular wijzerzin


Beste wandelaars,

hierbij de info om rondom de Sierra de Oltá - ruta circular te stappen + mogelijkheid om enkel het eenvoudige pad tot de ermita de sant Francesc mee te beleven.

Het is een pad met prachtige zichten op de Peñón de IfachCabo de Moraira, Moro de toix, Sierra Gelada, Mascarat-tunnel, Bernia-gebergte en Puig Campana. De route is ook grotendeels beschaduwd, wat mooi meegenomen is op een zonnige dag.

We gaan de toer in wijzerzin doen, dus het steile stuk van 1.5Km en 160 hoogtemeters komt op het einde en zal dalend i.p.v. stijgend zijn, wat uitdagender is. Het is een zigzag bos- en rotspad, waar we mekaar wat moeten helpen. De eerste 5.5Km is echter een voet-o-strade. Een brede gravelweg en gemakkelijk. Op die wijze kunnen we de happen-en-stappers meenemen tot aan de ermita de sant Francesc (La Ermita Vella d'Oltà), vanwaar zij kunnen terugkeren naar de picknick zone






WANDELINFO:


De toer in cijfers: stap+pauzetijd: 3u, afstand: 7.3Km, 210 hoogtemeters.
VOOR HAPPEN EN STAPPERS: 1,5 UUR AFSTAND 3.6Km
Alle wandelinfo kan je raadplegen op de wandelapp KOMOOT via deze link:


PRAKTISCH:

Verzameluur: 10u op de zona de acampada Oltà

Startpunt:  Zona de acampada Oltà: Oltamar, 1, 03710 Calp.


EN DENK ERAAN: je moet minstens een middelmatige conditie hebben, wandelschoenen, hoofdbedekking (indien nodig), goed humeur (steeds) en best een liter water bij hebben.

OPGELET: de laatste 1.5Km is pittig.
HET GAAT FLINK BERGAF LANGS ROTSEN, dus schoenen die wat anti-slip zijn is geen overbodige luxe. Hier zullen we teamspirit nodig hebben en mekaar wat moeten helpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

NVVC NATUURWANDELING MET LUNCH: WANDELING #3 van 21 NOVEMBER '23

NVVC NATUURWANDELING MET LUNCH: WANDELING #7 van 6 FEBRUARI '24

NVVC NATUURWANDELING MET LUNCH: WANDELING #8 van 20 FEBRUARI '24